Focaccia Caprese

Rychlý italský předkrm, který zvládne každý!

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Emanuele Ridi

Foccacia
Focaccia Caprese

Suroviny

1 hrstpistacie
1 stroužekČesnek
1 hrstbazalka petržel
2 stroužkyČesnek
1 dávkagrana padano
1 dávkaOlivový olej
1 špetkasůl, pepř
1 kusRajče
1 dávkamozzarella di bufala
1 kusfocaccia
Reklama

Příprava:
Do hmoždíře vhodíme nasekané pistácie, nasekaný stroužek česneku, natrháme pár lístků bazalky a petržele a vše rozdrtíme. Postupně přilijeme asi dvě lžíce olivového oleje, přidáme nastrouhaný parmazán / grana padano/, mírně osolíme a promícháme. Focacciu rozřízneme, poskládáme na ní plátky rajčat, pár lístků bazalky a navíc plátky mozzarelly. Zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme a zakryjeme druhou polovinou focaccii.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama