Hamburger Mc’Dario

Hamburger v italské kuchyni? Samozřejmě, s kvalitním hovězím masem!

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Emanuele Ridi

Léto s Italem (4) Hamburger Mc’Dario
Hamburger Mc’Dario

Suroviny

1 dávkasměs hovězího mletého masa s trochou sádla
1 dávkabrambory
1 dávkabylinky dle chuti
1 dávkaStrouhanka
1 dávkaolej extra virgin
Reklama

Příprava:

Parmazán a letní lanýž nastrouháme v poměru půl na půl a necháme dva dny v lednici, aby sýr do sebe natáhl vůni houby. 
Bramborové noky uvaříme v zeleninovém vývaru. Strouhanou směs nasypeme do rozpálené pánve a noky přihodíme a promícháme. 
Můžeme podávat ozdobené strouhaným lanýžem.

Hamburger je směsí hovězího masa – Dario používá maso z břicha, z prsou, lýtek a s trochou hovězího sádla. Hamburger by měl mít minimálně 5 cm tloušťku. Lehce ho obalíme ve strouhance a opečeme na rozpáleném olivovém oleji, nesmíme jej propéct, nejlepší je opečený středně, aby uprostřed zůstal růžový.
Podáváme s bramborami pečenými v troubě se směsí soli a libovolných bylinek.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama