Kapr dle zámeckého zámečníka

Kapr je nejen jihočeský pokrm...

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Jaroslav Sapík

Česko na talíři II (14) Decastelo, kapr
Kapr dle zámeckého zámečníka

Suroviny

1 kusfilet z kapra
2 stroužkyČesnek
1 dávkahladká mouka
1 dávkaslunečnicový olej na smažení
1 balenísměs zelených salátů
1 balenícherry rajčátka
1 špetkanasucho opečený toust k podávání
1 gsůl a pepř na dochucení
na marinádu si připravte:
1 dávkaolivový olej a olivový olej s chilli
2 lžícehrubá mořská sůl
3 stroužkyČesnek
2 snítkyčerstvý kopr
1 dávkacitronová štáva
Reklama

Příprava:
Dobře vykoštěnou rybu nakrájejte na kousky o velikosti sousta. Osolte, promíchejte s rozetřeným česnekem a rybím kořením, zakapejte citronovou šťávou, opepřete a obalte v mouce.
Zprudka osmažte na rozpáleném oleji, nechte dobře okapat.
Salátové listy natrhejte na menší kousky, promíchejte s cherry rajčátky a podávejte s kaprem, lehce zakápnuté dýňovým olejem a přelité marinádou.
Tu připravíte tak, že v hmoždíři dohladka rozdrtíte hrubou mořskou sůl, česnek, kopr, oba oleje a směs promíchejte s citronovou šťávou a špetkou rybího koření. Jako příloha je nejlepší nasucho opečený toust.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama