krkovice v majonézovém kabátku

Velmi rychlá příprava a pokud je maso na plátky i rychle upečeno...V celku se maso připravuje zhruba hodinu až hodinu a půl

Doba přípravy: do 30 minut

Suroviny

400 gkrkovice bez kosti
440 mlmajonéza hellmanns
Reklama
Vepřová krkovice (kuřecí) pečená v majonézovém kabátku Vepřová krkovice, nebo kuřecí (množství podle velikosti strávníků) nakrájet na plátky mírně naklepat a naříznout.... osolit, opepřit, trochu grilovacího koření, kmín, majoránka (kdo jí nemá rád - vynechá).... poté vložíme do pekáče, a potřeme majonézou (1 sklenice) - vrstva cca 3 mm... na to poklademe kolečka cibule (zhruba 2 větší) ... toto vše zasypat sýrem 200g (aidam, gouda) - nastrouhaný... pekáč zavřít a dát do trouby na 180 stupňů, až je maso měkké.... na pečení není potřeba žádný tuk, ale může se podlít asi 100ml horké vody. Díky majonéze bude maso křehké a šťavnaté ....maso se dá péct i v celku, ale raději to dělám takto na plátky, je to více natažené.... příloha pečené brambory, hranolky... Dobrou Dobrou chuť Linda
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama