Suroviny
- vepřová krkovice 400 g
- majonéza 440 ml
- cibule 2 kus
- sýr 200 g
Postup přípravy
Vepřová krkovice (kuřecí) pečená v majonézovém kabátku Vepřová krkovice, nebo kuřecí (množství podle velikosti strávníků) nakrájet na plátky mírně naklepat a naříznout.... osolit, opepřit, trochu grilovacího koření, kmín, majoránka (kdo jí nemá rád - vynechá).... poté vložíme do pekáče, a potřeme majonézou (1 sklenice) - vrstva cca 3 mm... na to poklademe kolečka cibule (zhruba 2 větší) ... toto vše zasypat sýrem 200g (aidam, gouda) - nastrouhaný... pekáč zavřít a dát do trouby na 180 stupňů, až je maso měkké.... na pečení není potřeba žádný tuk, ale může se podlít asi 100ml horké vody. Díky majonéze bude maso křehké a šťavnaté ....maso se dá péct i v celku, ale raději to dělám takto na plátky, je to více natažené.... příloha pečené brambory, hranolky... Dobrou Dobrou chuť Linda