Kroupový salát s uzeným jazykem

Uzený jazyk se sice vaří dlouze, ale během vaření můžete připravit zbytek ingrediencí.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Jaroslav Sapík

Česko na talíři II (10) Váňa, kroupy
Kroupový salát s uzeným jazykem

Suroviny

400 gvařené kroupy
200 gvařený uzený jazyk
4 lžíceSlunečnicový olej
1 svazekjarní cibulka
1 dávkasušená majoránka+ několik snítek čerstvé
3 lžícehrubozrnná horčice
2 stroužkyČesnek
1 špetkasůl a pepř na dochucení
na salát:
1 dávkasměs salátových lístků
1 lžíceOlivový olej
1 kusšťávu z půlky citronu
Reklama

Příprava:

Jazyk pokrájejte na tenké nudličky. Jarní cibulku pokrájejte na kolečka (část jazyka a cibulky si nechte stranou na ozdobení). Do vychladlých vařených krup přidejte rozetřený česnek, hořčici, olej, rozemnutou majoránku a lístky čerstvé. Přidejte pokrájené maso a cibulku, vše promíchejte, opepřete a osolte a podávejte na lůžku z ochuceného salátu ozdobené zbylou cibulkou a pokrájenými cherry rajčátky. Lístky salátu opatrně promíchejte s olivovým olejem a citronovou šťávou.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama