Majonézová pikantní krkovička

Výborné masíčko se zeleninou pro hosty a přátele.Vždy mělo veliký úspěch.

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: prima

Prima default image
Majonézová pikantní krkovička

Suroviny

4 plátkyvepřová krkovička bez kosti
250 mlmajolka
1 kusřapíkatý celer
2 stroužkyrozetřený česnek
1 lžičkacitronová štáva
1 lžícedijónská hořčice
3 kusyvětší cibule
1 lžícesezamová semínka
1 špetkachilli koření
20 dkgbaby mrkev
Reklama
Maso lehce naklepat, opepřit, potřít česnekem utřeným se solí a chilli, dát do Majolky smíchané s citron. šťávou a hořčicí. Nechat marinovat přes noc. Maso vytažené z marinády / na mase musí zůstat tlustá vrstva majolky /obalit v polohr. mouce a zprudka opéct na oleji, až se vytvoří zlatavá kůrčička. Podlít trochou vody a dusit pomalu do měkka. Vyjmeme z pánve a do výpeku dáme na kusy nakrájenou cibuli, celer a karotku. Přidáme sójovku a dusíme tak, aby byla zelenina křupavá. Nakonec posypeme sezamovým semínkem. Podáváme se šťouchanými bramborami nebo rýží.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama