Marinovaný losos La Rucula

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Emanuele Ridi

Léto s Italem (1) Marinovaný losos
Marinovaný losos La Rucula

Suroviny

1 kusfilet lososa
1 špetkasůl a cukr
1 dávkaOlivový olej
1 hrstlístky malých ředkviček
1 dávkasmetana crème fresh s šalotkou a citronovou šťávou
1 dávkaolivový olej rozmixovaný s vodou na bázi majonézy
Reklama

Příprava:
Lososa pocukrujeme a posolíme a necháme marinovat.
Filet nakrájíme na kostičky a servírujeme s emulzí olivového oleje a vody, ozdobíme smetanou Crème fresh, kterou dochutíme nasekanou šalotkou a citronovou šťávou. Přidáme pár drobných lístků ředkviček a můžeme podávat. V restauracích, jako je La Rucola, používají ke zvýraznění aroma páru “ochucenou” bylinkami, divokým tymiánem a oreganem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama