Mušle z grilu

Slávky už pořídíte i v českých obchodech bez problémů!

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Emanuele Ridi

Mušle z grilu
Mušle z grilu

Suroviny

1 dávkamušle slávky
1 dávkaČesnek
1 kusCitron
1 hrstPetržel
1 hrstRozmarýn
1 dávkaolej extra virgin
Reklama

Příprava:

Parmazán a letní lanýž nastrouháme v poměru půl na půl a necháme dva dny v lednici, aby sýr do sebe natáhl vůni houby. 
Bramborové noky uvaříme v zeleninovém vývaru. Strouhanou směs nasypeme do rozpálené pánve a noky přihodíme a promícháme. 
Můžeme podávat ozdobené strouhaným lanýžem.

Na gril hodíme stroužky česneku a slávky. Pokapeme olivovým olejem. Vhodíme petržel v celku a snítky rozmarýnu.
V míse připravíme omáčku – citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem a nasekanou petrželkou. Vymačkaný citron nevyhodíme, ale přidáme ho na gril k mušlím. Jakmile se mušle otevřou, můžeme podávat.
Mušle servírujeme polité omáčkou.



Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama