Pečené kůzle, zadělávaná kedlubna s hráškem

Náročný a nezvyklý recept podle našeho receptu zvládne každý!

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Jaroslav Sapík

Česko na talíři II (6) Jitka Válková, pečené kůzle
Pečené kůzle, zadělávaná kedlubna s hráškem

Suroviny

2 kusykůzle , naporcované na 4 - 6 porcí
3 kusyšalotky
1 dávkaolej na smažení
1 snítkaRozmarýn
1 dávkasůl a pepř
1 gna zadělávané kedlubny:
3 kusystředně velké kedlubny
100 mlvývar ( kůzlečí nebo drůbeží)
1 lžíceOlej
2 lžícehladká mouka
100 mlsmetana ke šlěhání
1 dávkaHrášek
1 špetkasůl, cukr, bílý pepř a muškátový oříšek
1 snítkakopr na dochucení
Reklama

Příprava:

Maso osolte, opepřete a zprudka opečte na oleji, aby se zatáhlo. Přidejte na větší kusy pokrájenou šalotku a rozmarýn. Dejte do trouby předehřáté na 170°C a pečte asi hodinu a půl nebo až bude maso měkké.
Zatímco se maso peče, připravte si kedlubny.
Oloupejte je - mladé středové lístky uchovejte. Pak je pokrájejte včetně lístků na kostičky nebo nudličky. Vložte do osoleného a lehce oslazeného vývaru a vařte asi 10 minut. Kedlubny musí zůstat křupavé. Slijte je a vývar uchovejte.
V kastrolu rozpalte olej na střední teplotu. Přisypte mouku a promíchejte na hladkou jíšku. Za stálého míchání ji zalijte 100ml vývaru z kedluben  a smetanou. Asi 15 minut povařte, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Vařené kedlubny lehce pocukrujte  a smíchejte s připraveným bešamelem. Přidejte hrášek a čerstvě nasekaný kopr a podávejte s kůzlečí  pečení.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama