Penne faraglioni dell’ Enfola- Pasta z Enfoly

Kalamáry jsou jedna ze základních ingrediencí italské kuchyně

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Emanuele Ridi

Pasta z Enfoly
Penne faraglioni dell’ Enfola- Pasta z Enfoly

Suroviny

1 dávkakalamáry
1 dávkacherry rajčata
1 dávkaCitronová kůra
1 hrstBazalka
1 dávkaMáta
1 špetkaRozmarýn
1 dávkanepitella
1 kusfeferonka
1 stroužekčesnek dle chuti
1 kusolej extra virgin
1 špetkaPepř
Reklama

Postup

Kalamáry očistíme, odstraníme kosti a nakrájíme na malé kousky

V pánvi na oleji orestujeme česnek nakrájený na plátky, přihodíme kalamáry a nasekanou feferonku

Cherry rajčátka rozpůlíme a přidáme do pánve spolu s bylinkami – s lístky bazalky, máty  a nepitelly (nepitella je druh bylinky, který svou chutí připomíná směs oregána, majoránky a máty)

  Dochutíme pepřem

Penne uvaříme v osolené vodě do podoby “al dente”

Promícháme se směsí v pánvi

Můžeme podávat, ozdobíme čerstvými bylinkami

Příprava:

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama