Perlička Di Ama

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Emanuele Ridi

Léto s Italem (5) Perlička di ama
Perlička Di Ama

Suroviny

1 kusvykoštěná perlička
1 dávkapancetta nebo prosciutto
1 dávkaovčí sýr pecorino
1 kuspórek
1 dávkasůl a pepř
1 kussklenka mléka
1 snítkaRozmarýn
1 dávkaŠalvěj
1 dávkasušené květy divokého fenyklu
1 dávkaolej extra virgin
Reklama

Příprava:

Parmazán a letní lanýž nastrouháme v poměru půl na půl a necháme dva dny v lednici, aby sýr do sebe natáhl vůni houby. 
Bramborové noky uvaříme v zeleninovém vývaru. Strouhanou směs nasypeme do rozpálené pánve a noky přihodíme a promícháme. 
Můžeme podávat ozdobené strouhaným lanýžem.

Plátky perličky osolíme a opepříme z obou stran a potřeme nasekanými bylinkami a sušeným fenyklem. Na maso položíme plátek šunky prosciutto nebo pancetty, perličku zarolujeme a svážeme provázkem. Pokapeme olejem a dame péct do předehřáté trouby na 190° po dobu 35 minut.
Na olivovém oleji osmahneme nasekaný pórek, zalijeme deci mléka a ochutíme solí, pepřem a sušeným fenyklem. Necháme omáčku mírně zredukovat a nastrouháme do ní ovčí sýr. Podáváme s upečeou perličkou.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama