Suroviny
Postup přípravy
Příprava:
Parmazán a letní lanýž nastrouháme v poměru půl na půl a necháme dva dny v lednici, aby sýr do sebe natáhl vůni houby.
Bramborové noky uvaříme v zeleninovém vývaru. Strouhanou směs nasypeme do rozpálené pánve a noky přihodíme a promícháme.
Můžeme podávat ozdobené strouhaným lanýžem.
Plátky perličky osolíme a opepříme z obou stran a potřeme nasekanými bylinkami a sušeným fenyklem. Na maso položíme plátek šunky prosciutto nebo pancetty, perličku zarolujeme a svážeme provázkem. Pokapeme olejem a dame péct do předehřáté trouby na 190° po dobu 35 minut.Na olivovém oleji osmahneme nasekaný pórek, zalijeme deci mléka a ochutíme solí, pepřem a sušeným fenyklem. Necháme omáčku mírně zredukovat a nastrouháme do ní ovčí sýr. Podáváme s upečeou perličkou.