Polpettone di nonna Zaira- Sekaná babičky Zairy

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Emanuele Ridi

Sekaná babičky Zairy
Polpettone di nonna Zaira- Sekaná babičky Zairy

Suroviny

1.5 kgtelecí mleté maso
4 kusyrajčata
1 kusřapíkatý celer
1 kusjarní cibulka
1 kusmrkev
1 kusVejce
1 dávkaparmazán
1 dávkaCitronová kůra
1 hrstlistová petržel
1 hrstBazalka
1 dávkaolej extra virgin
1 špetkaSůl
Reklama

Postup

Ve vodě budeme 20 minut vařit celá rajčata, jarní cibulku a řapíkatý celer

Mezitím smícháme telecí maso s vejcem a strouhaným parmazánem (podle chuti)

Zakápneme olejem a dochutíme citronovou strouhanou kůrou a špetkou soli

  Na závěr přidáme nasekanou petrželku

Směs promícháme, vypracujeme z ní pevnou hmotu a rozdělíme na dvě šišky

Ty obalíme ve strouhance a orestujeme na olivovém oleji do křupava

Vařenou zeleninu přendáme do pasírky a propasírujeme

Dochutíme olivovým olejem a solí

Sekanou servírujeme se zeleninovou omáčkou a s pár lístky bazalky

Příprava:

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama