Pórková polévka

Zeleninu lehce orestujeme na rozehřátém másle a zalijeme vývarem.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Jaroslav Sapík

Česko na talíři (4) - jídlo - Obrázek 4
Pórková polévka

Suroviny

400 mlvývar (zde vepřový z kolena)
1 kuspórek pokrájený na jemné nudličky
1 dávkazelená nať z pórku nebo lahůtková cibulka
1 stroužekčesnek nakrájený na plátky
0.5 kusůmrkev nakrájená na jemné špalíky
50 gMáslo
1 špetkaSůl
1 špetkaPepř
Reklama

Příprava:

Zeleninu lehce orestujeme na rozehřátém másle a zalijeme vývarem. Vaříme krátce, asi čtvrt hodiny, dochutíme a podáváme.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama