Pulpo alla mamma - Chobotnice podle maminky

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Emanuele Ridi

Léto s Italem (7) Chobotnice podle maminky
Pulpo alla mamma - Chobotnice podle maminky

Suroviny

1 kgChobotnice
1 kusfeferonka
1 dávkajablečný ocet
1 dávkaolej extra virgin
1 špetkaSůl
Reklama

Příprava:
1. Asi kilovou chobotnici necháme vařit 45 minut v osolené vodě s feferonkou a poté ji musíme nechat ještě čtvrt hodiny dojít zakrytou ve vroucí vodě, aby změkla.
2. Do servírovací mísy nalijeme vývar z chobotnice, chapadla pokrájíme a přidáme do vývaru. Ochutíme pár kapkami olivového oleje a jablečného octa. Můžeme podávat.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama