Recept prvního muže Petry Černocké

Kuře osolte a okořeňte a maso vložte do zapékací misky nebo do remosky.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: první manžel Petry Černocké

Česko na talíři (4) - jídlo - Obrázek 1
Recept prvního muže Petry Černocké

Suroviny

4 kusykuřecí stehna
300 mlčervené víno
1 konzervarajský protlak
750 mlmeruňkový kompot i se šťávou
1 dávkakoření tandori masala
1 špetkaPepř
1 špetkaSůl
1 špetkamletá paprika
Reklama

Příprava:
Kuře osolte a okořeňte a maso vložte do zapékací misky nebo do remosky. Zalijte červeným vínem a pečte zakryté asi hodinu při teplotě 180 stupňů. Téměř měkké maso vyjměte a do základu dejte protlak a celý meruňkový kompot i se šťávou. Vraťte i s kuřetem do trouby a pečte ještě asi deset minut. Podávejte s vařenou jasmínovou rýží.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama