Špenátový salát s bílou ředkví a jarním kozím sýrem

Jarní salátem můžete přivítat nastupující jaro.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Jaroslav Sapík

Česko na talíři II (7) Krampolovi, Špenátový salát
Špenátový salát s bílou ředkví a jarním kozím sýrem

Suroviny

300 gbaby špenát
1 kuspodlouhlé bílé ředkve (nebo svazek červené)
50 gkrémový kozí sýr
1 baleníněkolik žlutých a červených cherry rajčat
1 dávkabezinkový med na přelití
na dresink si připravte:
2 kusyšťávu ze 2 citronů
1 lžičkaCukr
1 dávkaOlivový olej
1 špetkaSůl
Reklama

Příprava:
Sýr promíchejte a přidejte do něj trochu soli a pepře.
Na dresink spolu prošlehejte všechny uvedené suroviny - olej, citronovou šťávu a cukr na hladkou emulzi.
Ředkev najemno pokrájejte, lehce osolte, část přidejte do ochuceného sýra. Zbylou ředkev vmíchejte do dresinku, promíchejte s rajčátky a špenátem.
Přelijte kozím sýrem a před podáváním pokapejte bezinkovým medem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama