Srnčí a la Esterházy

Jídlo, které krásně vypadá, ale také výborně chutná!

Doba přípravy: do 2 hodin

Suroviny

800 gsrnčí kýta
3 lžícehusí sádlo
2 kusyCibule
100 gSlanina
2 lžičkymaďarská sladká paprika
1 kuspaprikový protlak
3 stroužkyČesnek
1 lzvěřinový vývar
150 gkachní játra
150 gčerstvé zelené fazolky
100 gČerstvé žampiony
200 mltučná zakysaná smetana
1 dávkašťouchané brambory s cibulkou k podávání
1 špetkasůl a pepř dle chuti
Reklama

Příprava:
Část slaniny pokrájejte na klínky a maso jimi dobře prošpikujte. Osolte, opepřete, a prošpikujte ještě čerstvým tymiánem a rozmarýnem.
Na dvě lžíce rozehřátého sádla dejte  na kostičky pokrájenou zbylou slaninu. Přidejte nahrubo pokrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět. Vložte pokrájený česnek. Až zavoní, přidejte 1-2 lžíce protlaku  a papriku, hned zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte ještě bylinky (rozmarýn a tymián).
Do tohoho základu dejte zprudka osmažené maso a duste ho  na mírném plameni zakryté, až  změkne (trvá to asi  60 až 90 minut). Občas promíchejte.
Zatímco se maso dusí, pokrájejte játra na silnější plátky a zprudka opečte na zbylém sádle. Žampiony pokrájejte také na plátky. K játrům přidejte zelené fazolky, tak aby se jen prohřály, dále žampiony a vše osolte.
Maso vyjměte, část orestovaných jater, fazolek a žampionů přidejte do omáčky, zjemněte zakysanou smetanou smetanu a omáčku dochuťte peřem.
Maso pokrájené na plátky podávejte s omáčkou, orestovanými játry, fazolkami a žampiony a nočky ze šťouchaných brambor s cibulkou. Ty připravíte následovně. Vařené a slité brambory osolte, přidejte dozlatova osmaženou cibulku, prohřejte a nahrubo prošťouchejte. (Můžete ještě přilít trochu tuku ze smažené cibulky)

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama