Toskánský jablečný koláč

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Emanuele Ridi

Toskánský jablečný koláč
Toskánský jablečný koláč

Suroviny

4 kusyjablka
1 dávkahrst rozinek
1 dávkahrst piniových oříšků
1 láhevlikér marascchino
1 dávkamáslo na vymazání formy
100 gMáslo
300 gcukr krystal
1 dlMléko
1 dávkaCitronová kůra
200 ghladká mouka
1 kusprášek do pěciva
1 dávkatřtinový cukr
3 kusyVejce
Reklama

Příprava:

Parmazán a letní lanýž nastrouháme v poměru půl na půl a necháme dva dny v lednici, aby sýr do sebe natáhl vůni houby. 
Bramborové noky uvaříme v zeleninovém vývaru. Strouhanou směs nasypeme do rozpálené pánve a noky přihodíme a promícháme. 
Můžeme podávat ozdobené strouhaným lanýžem.

Rozinky zalijeme likérem a necháme marinovat.
Jablka nakrájíme na plátky a smícháme s piniovými oříšky a s rozinkami včetně likérové šťávy.
V míse vyšleháme máslo s cukrem, vejci, mlékem a citronovou kůrou. Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva, důkladně spojíme a krém nalijeme do máslem vymazané formy. Na těsto nasypeme jablečnou směs a vršek koláče zasypeme třtinovým cukrem. Pečeme v předehřáté troubě na 180° na 40 minut.


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama