Vajíčková omeleta

Zvláštní chuť spojení slaného a sladkého.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Jaroslav Sapík

Česko na talíři II (10) Váňa, vajičková omeleta
Vajíčková omeleta

Suroviny

3 kusyVejce
1 špetkaSůl
1 lžícerostlinný olej na smažení
1 kusjahodová marmeláda
1 kusšlehačka na ozdobení
Reklama

Příprava:

Vejce vyklepněte do mísy, prošlehejte se špetkou soli a vylijte na rozpálenou pánev lehce potřenou tukem. Smažte pouze z jedné strany,  povrch  omelety musí zůstat trochu tekutý. Přidejte džem, můžete lehce poprášit moučkovým cukrem a na pánvi pomocí obracečky stočte do tvaru omelety. Podávejte ozdobené kopečkem šlehačky.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama