Večerní salát

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Emanuele Ridi

večerní salát
Večerní salát

Suroviny

1 dávkaartyčoky
1 dávkačervená čekanka, zelený chřest, rukola
1 kusCitron
1 hrstPetržel
1 dávkaparmazán a olej extra virgin
Reklama

Příprava:

Parmazán a letní lanýž nastrouháme v poměru půl na půl a necháme dva dny v lednici, aby sýr do sebe natáhl vůni houby. 
Bramborové noky uvaříme v zeleninovém vývaru. Strouhanou směs nasypeme do rozpálené pánve a noky přihodíme a promícháme. 
Můžeme podávat ozdobené strouhaným lanýžem.

Artčoky očistíme, odstraníme nohu, vrchní listy a vnitřní chloupky, namočíme je do vody s petrželkou, aby nezčernaly.
Na proužky nakrájíme čekanku a artyčoky, chřest na jemná kolečka. Vše smícháme v míse s rukolou, ochutíme olivovým olejem, špetkou soli, citronovou šťávou a hoblinkami parmazánu.




Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama