Zapečené kotlety s bramborem zalité smetanou a posypané sýrem

Vepřové kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme a položíme na plech s vyšším okrajem, který jsme vymazali sádlem.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Eva Ševčíková

Česko na talíři (3) - Hovězí oháňka s pažitkovou omáčkou
Zapečené kotlety s bramborem zalité smetanou a posypané sýrem

Suroviny

1 špetkaSůl
1 lžíceMajoránka
200 gtvrdý sýr
1 lžičkadrcený kmín
1 lžíceSádlo
250 mlsmetana ke šlěhání
1 špetkačerstvě mletý pepř na dochucení
4 kusyvepřové kotlety s kostí
4 kusybrambory se slupkou (omyté a pokrájené na kostičky)
Reklama

Postup

 

Vepřové kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme a položíme na plech s vyšším okrajem, který jsme vymazali sádlem. Zasypeme osolenými a okmínovanými bramborami.

 

Vše posypeme majoránkou a necháme péct při 180 stupních Celsia.

 

Zapékáme asi 30 minut, pak vlijeme smetanu a posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Znovu rozemneme majoránku a zapečeme se sýrem ještě asi čtvrt hodiny.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama