Suroviny
- máslo 80 g
- cukr 80 g
- rum 40 ml
- kůra citrónu 1 dávka
- šťáva pomerančová 40 ml
- droždí 10 g
- máslo 400 g
- vejce 3 kusy
- kandované ovoce 70 g
- moučkový cukr 1 dávka
- mouka 400 g
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180°C. Všechny ingredience, kromě ovoce, dejte do mísy a vypracujte v hladké, nelepivé těsto. Nakonec vmíchejte ovoce. Těsto přikryjte a nechejte na teplém místě asi hodinu kynout.
Plech vyložte pečícím papírem, na který si můžete tužkou lehce předkreslit kruh. Těsto rukama vyválejte na širší váleček. Dejte na plech a stočte podle nakresleného kruhu. Věnec potřete vejcem a celý obvod kruhu nůžkami nastříhejte. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut. Po vychladnutí ozdobte mašlí a posypte moučkovým cukrem.