Adventní věnec

Troubu předehřejte na 180°C.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Iveta Fabešová

Vánoční pečení (10)
Adventní věnec

Suroviny

80 grozpuštěné a vychladlé máslo
80 gkrupicový cukr
40 mlRum
1 dávkanastrouhaná kůra z 1 citronu
40 mlpomerančová šťáva
10 gdroždí
400 gMáslo
3 kusy2 vejce + 1 na potření
70 gKandované ovoce
1 dávkamoučkový cukr na posypání
400 ghladká mouka
Reklama

Postup

 

Troubu předehřejte na 180°C. Všechny ingredience, kromě ovoce, dejte do mísy a vypracujte v hladké, nelepivé těsto. Nakonec vmíchejte ovoce. Těsto přikryjte a nechejte na teplém místě asi hodinu kynout.

 

Plech vyložte pečícím papírem, na který si můžete tužkou lehce předkreslit kruh. Těsto rukama vyválejte na širší váleček. Dejte na plech a stočte podle nakresleného kruhu. Věnec potřete vejcem a celý obvod kruhu nůžkami nastříhejte. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut. Po vychladnutí ozdobte mašlí a posypte moučkovým cukrem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama