Biskupský chlebíček

Troubu předehřejte na 160°C. Máslo s cukrem utřete do světlé pěny.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Iveta Fabešová

Vánoční pečení (7)
Biskupský chlebíček

Suroviny

chlebíček
150 gmoučkový cukr
120 gzměklé máslo
1 dávkažloutky ze 4 vajec
1 dávkabílky ze 4 vajec
150 ghladká mouka
1 dávkahladká mouka na vysypání formy
1 dávkazměklé máslo na vymazání formy
100 gnasekaná hořká čokoláda
100 grozinky
1 hrstnasekané lískové ořechy
0.5 baleníprášek do pěciva
na polevu:
100 mlsmetana ke šlěhání
100 gHorká čokoláda
Reklama

Postup

 

Troubu předehřejte na 160°C. Máslo s cukrem utřete do světlé pěny. Poté postupně zašlehejte žloutky. Přidejte ořechy, rozinky a čokoládu. Bílky ušlehejte do tuha. Do žloutkové směsi přimíchejte mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmíchejte ušlehaný sníh. Těsto nalijte do vymazané a vysypané chlebíčkové formy. Vložte do trouby a pečte asi 45 minut.

 

Po upečení nechejte chlebíček úplně vychladnout. Mezitím si připravte čokoládovou polevu. Smetanu dejte do hrnce a přiveďte k varu. Čokoládu dejte do mísy a zalijte vařící smetanou. Čokoládu nechejte rozpustit a míchejte, dokud nemáte hladkou polevu. Chlebíček polijte připravenou čokoládovou polevou.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama