Karamelové kornoutky

Bílky s cukrem zlehka našlehejte, ne do tuha. Poté do směsi přidejte mandlové lupínky, hladkou mouku a rozpuštěné máslo, přidejte pár kapek vanilkového extraktu.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Iveta Fabešová

Vánoční pečení (6)
Karamelové kornoutky

Suroviny

kornoutky
180 gjemně mleté mandlové lupínky
100 ghladká mouka
200 gbílky z 8 vajec
1 dávkačokoláda na namáčení
0.5 lžičekmletá skořice
260 gmoučkový cukr
karamelový krém
500 gCukr
100 gMed
250 mlhorká smetana
400 gzměklé máslo
1 špetkaSůl
na plech
1 dávkamáslo na vymazání
1 dávkamouka na vysypání
Reklama

Postup

 

Bílky s cukrem zlehka našlehejte, ne do tuha. Poté do směsi přidejte mandlové lupínky a hladkou mouku. Plech vymažte máslem a vysypte moukou a dělejte na něm lžící z těsta malá kolečka.

 

Vložte do trouby předehřáté na 180°C a upečte do zlatova, asi 15 minut. Ihned po vytažení z trouby stáčejte do kornoutků a nechejte vychladnout. Konce vychladlých kornoutků namáčejte v rozpuštěné čokoládě.

Do hrnce dejte cukr a med a připravte karamel. Do karamelu nalijte horkou smetanu, sůl a pořádně promíchejte. Nechejte úplně vychladnout.  Máslo dejte do mixéru a promíchejte a postupně do másla zašlehávejte karamelovou hmotu. Poté naplňte kornoutky karamelovým krémem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama