Pařížské rohlíčky

Troubu předehřejte na 150°C. Plech vyložte pečícím papírem. Všechny suroviny na těsto smíchejte v míse.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Iveta Fabešová

Vánoční pečení (9)
Pařížské rohlíčky

Suroviny

těsto
3 kusyVejce
300 gmleté ořechy
300 gmoučkový cukr
60 ghladká mouka
krém
120 gkrupicový cukr
30 gKakao
250 gMáslo
3 kusyVejce
poleva
200 gkvalitní čokoláda
Reklama

Troubu předehřejte na 150°C. Plech vyložte pečícím papírem.  Všechny suroviny na těsto smíchejte v míse. Formičky na rohlíčky vymažte máslem a vysypte moukou. Naplňte těstem a pečte je asi 20 minut.


Připravte si krém. Na oheň postavte pánev s vodou. Nahoru posaďte ohnivzdornou misku se všemi surovinami na krém s výjimkou másla. Vyšlehejte na krém a nechejte vychladnout. V jiné misce utřete máslo a postupně do něj zašlehejte vychladlý krém. Ten potom pomocí cukrářského zdobícího sáčku nastříkejte na ořechové rohlíčky. Čokoládu rozpusťte a rohlíčky čokoládou polijte. Nechejte dva dny v chladu rozležet.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama