Těsto
- ořech 300 g
Krém
- cukr 120 g
Poleva
- čokoláda 200 g
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 150°C. Plech vyložte pečícím papírem. Všechny suroviny na těsto smíchejte v míse. Formičky na rohlíčky vymažte máslem a vysypte moukou. Naplňte těstem a pečte je asi 20 minut.
Připravte si krém. Na oheň postavte pánev s vodou. Nahoru posaďte ohnivzdornou misku se všemi surovinami na krém s výjimkou másla. Vyšlehejte na krém a nechejte vychladnout. V jiné misce utřete máslo a postupně do něj zašlehejte vychladlý krém. Ten potom pomocí cukrářského zdobícího sáčku nastříkejte na ořechové rohlíčky. Čokoládu rozpusťte a rohlíčky čokoládou polijte. Nechejte dva dny v chladu rozležet.