Česnekačka s krutony

Míšina polévka nebyla typická česnečka, ale spíš bohatá uzená polévka. Ovšem způsob servírování z ní česnečku – v případě zájmu – rychle udělal.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Michaela Bolfíková

Česnekačka s krutony
Česnekačka s krutony

Suroviny

2 lžíceolivového oleje
2 lžícemásla
3hlavičky česneku
2větší cibule
šunka od kosti
uzený vývar
4větší brambory
mrkev
libeček dle libosti
medvědí česnek dle libosti
sůl
pepř
housky na krutony
olivový olej
šunka
sýr
Reklama

Postup

  1. Na olivovém oleji a másle orestujeme cibuli nakrájenou najemno s trochou česneku, který vyndáme, jakmile zhnědne. Přidáme šunku na plátečky, a když je vše orestované, zalijeme vývarem. Poté přidáme brambory a mrkev nakrájené na malé kousky a vaříme, než brambory změknou. Osolíme, opepříme. Hotovou polévku podáváme s krutony.
  2. Krutony: Dva dny předem si nakrájíme housky na plátky. Před podáváním zakápneme olivovým olejem, přidáme kousek šunky, sýru a zapečeme pod grilem.
  3. Podáváme s drceným česnekem v mističce a v druhé mističce nastrouhanou nivu k ev. dochucení.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama