Hovězí na víně a bramborové pyré, salát

Největší slabinou hlavního, jinak dobrého chodu, byla lepivá mixovaná kaše a fakt, že na salát se již kvůli času nedostalo.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Michaela Bolfíková

Hovězí na víně a bramborové pyré, salát
Hovězí na víně a bramborové pyré, salát

Suroviny

1,5 kghovězích líček
olivový olej
celer
mrkev
petržel
2cibule
česnek
bobkový list
černý pepř celý
nové koření
tymián a rozmarýn
rajský protlak
1 lkvalitního červeného vína
hovězí vývar
brambory na pyré
žampiony
máslo
mléko
sůl
pepř
Reklama

Postup

  1. Maso si očistíme a nakrájíme na stejně velké kostky. Na oleji necháme maso zatáhnout z obou stran, osolíme, opepříme a vyndáme z hrnce. Dáme stranou. Ve stejné nádobě osmažíme do zlatova kořenovou zeleninu a pak vrátíme zpět maso. Zalejeme vínem a až se třetina vypaří, dolijeme vývarem a dusíme. Do hrnce přidáme i koření. Po asi dvou nebo ještě půlhodině vaření koření a maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Zjemníme trochou másla a poté maso vrátíme zpět.
  2. Bramborové pyré: Brambory si uvaříme v osolené vodě. Scedíme, rozmixujeme, přidáme máslo, mléko a mixujeme dohladka. Podáváme se žampiony, jejichž hlavičky opražíme celé na másle a olivovém oleji.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama