Obložený talíř, domácí bylinkové máslo, fazolová pomazánka a domácí housky

Půvabná hostitelka si se svým menu dala určitě nejvíc práce. K pestrému předkrmu upekla například domácí pečivo.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Michaela Bolfíková

Obložený talíř, domácí bylinkové máslo, fazolová pomazánka a domácí housky
Obložený talíř, domácí bylinkové máslo, fazolová pomazánka a domácí housky

Suroviny

Domácí bylinkové máslo
smetana ke šlehání (33%)
1 lžícezakysané smetany
sůl
bylinky dle dostupnosti
česnek dle libosti
Domácí housky
sůl
cukr
125 mlmléko
250 gmouka
droždí čerstvé
olivový olej
Fazolová pomazánka
plechovka červených fazolek
červená cibule
rajčata
česnek
hořčice
sůl
pepř
Obložený talíř
sýry a uzeniny dle libosti
bazalka
rajčata
olivy
Reklama

Postup

  1. Nejprve si vytvoříme kvásek z trochy vlažného mléka, cukru, mouky a droždí. Kvásek necháme na teplejším místě vyběhnout. Když je kvásek hotov, vše spojíme a vytvoříme hladké těsto a v čisté zakryté míse necháme asi 20 minut kynout. Po vykynutí rozdělíme na stejné dílky a upleteme housky. Necháme ještě chvilku nakynout, poté potřeme vajíčkem, posypeme sezamem nebo kmínem a pečeme dvacet minut na 180-200°C.
  2. Domácí bylinkové máslo: Smetanu ušleháme, přidáme lžíci zakysané smetany, špetku soli a můžeme dochutit bylinkami, případně i česnekem.
  3. Fazolová pomazánka: Cibuli, česnek, fazole a rajčata rozmixujeme najemno a dochutíme hořčicí, solí a pepřem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama