Pečená kachní stehýnka, variace knedlíků, červené a bílé zelí

Vydatný hlavní chod sice nepotěšil úplně všechny, ale většina hostů se dobře najedla.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Alena Čižínská

Pečená kachní stehýnka, variace knedlíků, červené a bílé zelí
Pečená kachní stehýnka, variace knedlíků, červené a bílé zelí
Reklama

Postup

  1. Kachní stehna umyjeme a spolu s cibulí a česnekem dáme do pekáče. Podlijeme vodou, osolíme a okmínujeme. Pečeme nejprve zakryté v troubě tři hodiny na 150 až 170°C.
  2. Červené zelí: V hrnci na tuku zpěníme cibuli, přidáme zelí i s vodou ze sklenice a povaříme 15 minut. Nakonec zaprášíme trochou hladké mouky.
  3. Bílé zelí: V hrnci na tuku zpěníme cibuli, přidáme zelí i s vodou ze sklenice, dle chuti přidáme ocet a cukr a povaříme 20 minut. Nakonec můžeme zaprášit hladkou moukou a ještě chvíli podusit.
  4. Houskový knedlík: Z kvasnic, trochy mléka a cukru uděláme kvásek, který necháme vykynout. Přidáme mouku, mléko s rozšlehaným vejcem a sůl. Vypracujeme vláčné těsto a necháme je asi hodinu kynout. Přidáme na kostky nakrájený rohlík a vypracujeme šišku. Vaříme na páře 22 minut a propícháme.
  5. Bramborové špalíčky: Brambory uvaříme ve slupce den předem. Na druhý den je oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme vejce, mouku, sůl a vypracujeme tuhé těsto. Vyválíme váleček o průměru 2 cm a nožem nakrájíme špalíky. Vaříme v osolené vodě, dokud špalíky nevyplavou na povrch, což trvá asi 10 minut. Knedlíky vyndáme do mísy a mírně promastíme, aby se neslepily. 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama