Jehněčí špíz

Jehněčí maso může být zrádné. Pokud negrilujeme kotlety či špízy na dřevěném uhlí nebo nepečeme kýtu vcelku, je lépe kousky masa podusit, aby zůstaly šťavnaté a dostatečně změkly.

Doba přípravy: do 2 hodin

Prostřeno IX (19) Zlín 27.5. 2014 hl. chod
Jehněčí špíz

Suroviny

500 gjehněčí maso (nejlépe z kýty)
20 mlMléko
3 lžíceOlivový olej
2 kusyCibule
2 kusyklobásy
150 gšpek
2 kusymrkev
1 dávkačesnek dle chuti
1 dávkaRozmarýn
1 kgbrambory
1 kusCibule
1 špetkasůl a pepř
Reklama

Postup

Z mléka, oleje, strouhané cibule, soli a pepře umícháme marinádu, do které vložíme na kostky nakrájené maso a necháme je do druhého dne v chladu rozležet

Hodinu před přípravou maso vyjmeme z lednice a v pokojové teplotě necháme odstát

Připravíme si jehly, na které střídavě napichujeme kousky cibule a špeku, kolečka klobásy a mrkve

Rožníme nejlépe na venkovním grilu 30-60 minut

Ke špízům, které můžeme také upéct v troubě, chutnají uvařené mačkané brambory, rozšťouchané s cibulkou, nebo pečivo

Hlavní chod:

Jehněčí špíz s brambory

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama