Vývar
- kachní skelety 1 dávka
Postup přípravy
1. Nejprve si uděláme vývar ze tří litrů vody, kam přidáme kachní skelety, celou mrkev, petržel, česnek, rozpůlenou cibuli i se slupkou a stonky zelené petrželky. Přivedeme k varu a sbíráme pěnu, kterou odstraníme. Přidáme koření, lehce osolíme, stáhneme oheň a necháme vývar táhnout asi dvě hodiny bez pokličky na poloviční objem. Přecedíme přes jemné síto.
2. V kastrolu si rozpustíme máslo a orestujeme na něm nastrouhanou zeleninu. Když mrkev začne pouštět žlutou barvu, přidáme nasekanou cibuli a restujeme dozlatova. Přisypeme mouku, zamícháme a krátce restujeme, aby vznikla jíška. Základ zalijeme naším vývarem. Dobře promícháme, osolíme, opeříme a polévku necháme dvacet minut povařit na mírném ohni.
3. Do hotové polévky zavaříme flíčky, přidáme obrané kachní maso a knedlíčky z kachních jater, které jsme si připravili klasickým způsobem. Nakonec osvěžíme sekanou petrželkou.