Kalifornia maki

Populární sushi rolka s avokádem, krabí tyčinkou, majonézou, pečeným sezamem a kaviárem tobiko (kaviár z létající ryby). Spolu s kaviárem masago je na rolky nejvhodnější, protože má pevný obal a při přípravě nepraská

Doba přípravy: do 1 hodiny

VIP Prostřeno V (42) Partyšová - předkrm
Kalifornia maki

Suroviny

1 balenírýže na sushi
1 dávkaocet, cukr, sůl a citron
1 balenířasa nori
1 baleníKaviár
1 hrstSezam
1 dávkaMajonéza
1 kussurimi tyčynky
1 dávkaAvokádo
1 dávkak podávání: máčený zázvor, sójová omáčka a křen wasabi
Reklama

Postup

 1. Na olivovém oleji orestovat nakrájenou cibulku, zalít asi půllitrem vody a přivést k varu.  Přidat na kostky nakrájenou mrkev (cca 1kg)  a jeden větší brambor (pro zahuštění polévky), bujon, malou lžičku mletého sušeného koriandru, sůl, pepř, špetku drceného římského kmínu (pro inovaci možno trochu strouhaného kokosu). Možno i pár kousků oloupaného jablka. Po změknutí zeleniny  (cca 15-20minut) přidat decentně čerstvý koriandr (pozor, aromatický) a rozmixovat. Dochutíme smetanou, šťávou z pomeranče (nemusí být), možno dle chuti přidat malou lžičku zázvoru.  2. Servírujeme ozdobené lístky čerstvého koriandru, případně lžičkou smetany. Možno posypat opraženými slunečnicovými semínky.  Teplota:160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 4Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: česká/ asijskáDoba přípravy: 1-30 minutČas vaření: 30-60 minutRecipe category: polévka/ restování/ vaření   Předkrm:Kalifornia maki

postup:1 Uvaříme si středně kulatozrnnou rýži na sushi, v poměru 1:1, nejlépe v rýžovaru, což trvá asi půlhodiny. 2. Z octa, cukru, soli a citronu připravíme nálev na rýži, který zamícháme do hotové rýže.3. Na rohožku na balení sushi rolek položíme půl listu řasy nori, navrstvíme rýži, posypeme sezamem a kaviárem, otočíme rýží dolů a přidáme proužek majonézy, surimi tyčinky a avokádo. Pevně zarolujeme, krájíme ostrým nožem na jednotlivé kousky a podáváme se zázvorem, sójovou omáčkou a křenem wasabi. Zapíjíme saké.

 

Polévka:
Mrkvová polévka s koriandrem a římským kmínem
Polévka nejen dobře vypadala a krásně se leskla, ale i výtečně chutnala. Pro vegetariány lze bujon nahradit sojovým či rýžovým Miso, nebo zeleninovým vývarem. Díky aromatickému koření si ale vystačíme i s prostou vodou
Ingredience:
olej
cibule
1 kg mrkve
1 větší brambor
1 jablko
bujon
malá lžička mletého sušeného koriandru
čerstvý koriandr
sůl
pepř
špetka drceného římského kmínu
smetana na vaření
šťáva z 1 pomeranče
malá lžička zázvoru
 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama