Suroviny
- mouka 100 g
- vývar 0.75 l
- máslo 100 g
- šlehačka 0.125 l
- kuřecí prsa 200 g
- solamyl 50 g
- olej
- kari koření
- hrášek 100 g
- žampion 150 g
Postup přípravy
Z hladké mouky a másla uděláme jíšku, zalijeme vývarem a provaříme
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme, zasypeme solamylem a zakápneme olejem
Opečeme na rozpáleném oleji
Poté opečeme samostatně žampiony
Maso, žampiony, hrášek a smetanu přidáme do zahuštěného vývaru
Na pánvi rozpustíme máslo a rozmícháme kari
Pak přidáme do polévky a necháme provařit
Nakonec dosolíme a dochutíme polévkovým kořením
Polévka
Kuřecí se žampiony
- Ingredience:
- 100 g hladké mouky
- 0,75 l kuřecího vývaru
- 100 g másla
- 1/8 l šlehačky
- 200 g kuřecích prsou
- 50 g solamylu
- olej
- kari koření
- 100 g zeleného hrášku
- 150 g žampionů