Variace krůtího masa

Pavel chtěl předvést, co všechno se dá s masem udělat. To že mu to nevyšlo podle jeho představ, je jiná věc

Doba přípravy: do 2 hodin

Prostřeno VI (37) Pardubice - 10.9.2012 hl.jidlo
Variace krůtího masa

Suroviny

1200 gkrůtí prsa
250 gSlanina
1 špetkasůl a pepř
1 dávkaOlej
1 kgbrambory
100 gNiva
1 hrstpetrželka
1 kusSmetana
1 lžícedijónská hořčice
1 lžíceMed
100 gMáslo
1 kusCuketa
1 kusceler
2 kusymrkve
Reklama

Postup

1

750 g krůtího masa nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a lehce opepříme, zatočíme je a obalíme do slaniny

Takto upravené maso vložíme do kulaté formy a orestujeme je z jedné a z druhé strany, nakonec je dáme dopéct na čtvrt hodiny do předem rozpálené trouby na 180°C

2

Na krůtí krokety nakrájíme 450 g masa na kostky a dáme do mixéru zároveň s kousky nivy, rozmixujeme téměř na pěnu, kterou lehce osolíme a vytváříme z toho stejnoměrné kuličky, které obalíme v trojobalu a dáme usmažit do fritézy na 3 až 5 minut

Pak dáme propéct na 10 minut ke steakům

3

Na bramborové pyré oškrábeme kilo brambor a uvaříme je doměkka

Jakmile jsou brambory uvařené, přidáme máslo a 300 ml smetany a lehce osolíme

Brambory rozmixujeme na pyré

4

Na dijonskou omáčku necháme provařit půl litru smetany

Přidáme lžíci dijonské hořčice a lžíci medu, lehce osolíme a znovu provaříme

5

Čerstvou zeleninu nakrájíme na stejné tvary (můžeme vyřezat kolečka) a dáme vařit doměkka, poté zeleninu vytáhneme a lehce jí orestujeme na másle

Podáváme k masu a kaši

Hlavní chod:

Variace krůtího masa, bramborové pyré

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama