Uzený vývar s kroupami

I uzená polévka se v pořadu Prostřeno! neobjevuje denně, a byla vzhledem ke kvalitě vývaru z domácího uzeného příjemným překvapením.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Alena Čižínská

Uzený vývar s kroupami
Uzený vývar s kroupami
Reklama

Postup

Do hrnce s vodou dáme vařit uzené koleno s kořením. Vaříme asi hodinu. Když je maso měkké, polévku scedíme a do vývaru přidáme zeleninu. Kroupy si dáme vařit do neosolené vody v poměru 1:2, vaříme do měkka aspoň 30 minut. Dobu vaření zkrátíme, pokud si kroupy den předem nebo ráno namočíme. Po uvaření propláchneme studenou vodou. Přidáme spolu s obraným masem do vývaru. Uzenou polévku dochutíme a horkou podáváme.

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama