I herci ze Svateb v Benátkách chodí na zabijačky a mají historky!

V polovině února za ledového a hlavně větrného dne se natáčela scéna zabijačky. Hlavní hrdinkou této scény bylo skoro čtyřsetkilové prase Dorotka. I když v seriálu uvidíte opak, Dorotka přežola ve zdraví. A herci zavzpomínali na jejich zážitky ze zabijaček.
Seriálové ženy připravovaly lahůdky
Seriálové ženy připravovaly lahůdky
archiv Prima

Překvapilo by vás, že i takoví herci, jež většinu času tráví před kamerou nebo na prknech, která znamenají svět, mají zážitky (a někdy dokonce i veselé) ze zabijačky?

Láďa Potměšil zavzpomínal na svou první, která se nakonec ani nekonala: „Já jsem vyrůstal na Žižkově. Měli jsme strejdu, který nám slíbil, že nám udělá zabijačku. Krmil prase, ale bohužel ho překrmil a ono dostalo mrtvici, takže zabijačka se nekonala a já byl tehdy jako kluk hrozně zklamaný. První zabijačku jsem pak zažil až v dospělosti. Mám výbornýho kamaráda, který mě zve na zabijačku skoro každý rok, nejraději mám kroupová jelita a prdelačku,“ smál se. Notoval si v těch představách se Zdeňkem Žákem, který začal básnit o ´ovaru s hořčicí a křenem, co se úplně rozsejpá´.“

Adéla Gondíková alias Romana se zabijačky zúčastnila také.
Adéla Gondíková alias Romana se zabijačky zúčastnila také.
archiv Prima

Tvrdá práce na zabijačce potkala i Jitku Smutnou

I Jitka Smutná přidala svou zabijačkovou historku: „Slíbila jsem kamarádce na chalupě, že jí při zabijačce pomůžu, protože měli málo lidí. Tak jsem vstávala ve čtyři hodiny ráno a přišla k nim. Tam stála malinká stařenka – tchyně kamarádky - a nedůvěřivě na mě koukala. Pak jsem se dozvěděla, že byla skeptická, když se dozvěděla, že jim bude pomáhat herečka. Po dvou hodinách práce v kuchyni mi ze všech těch jelit a jitrnic a ostatních věcí bylo tak špatně, že jsem ze zabijačky vlastně ani nic moc neochutnala,“ smála se Jitka.

Pavel Řezníček krájel cibuli
Pavel Řezníček krájel cibuli
archiv Prima

Hana Gregorová prý byla na zabijačce mockrát. „Naposledy ještě s Radkem na Moravě, bylo to moc příjemné, dobře tam bylo. Zabijačkové pochoutky mám ráda, miluju jitrnice, prejt, škvarky, ale nechci být u zabíjení prasete, to mi nedělá dobře,“ říkala.

Za to Adéla Gondíková dodržuje zdravý životní styl, takže jelito si dá podle svých slov maximálně jednou ročně.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama