Seriály a filmy

31. března 2017 12:15

filip.budak

Prima COOL slaví 8. narozeniny

Prima COOL slaví 8. narozeniny

Tematický kanál Prima COOL už osm let baví Českou republiku. Mezi vlajkové pořady na kanálu patří seriály Teorie velkého třesku a Simpsonovi.Průměrný celodenní share kanálu v prime time je 3,03 % v CS 15+ a 7,24 % v CS 15–40 let. Na apríla, kdy má Prima COOL narozeniny, jsou všichni fanoušci zvaní na hudebně-gamingovou akci COOL DAY, kde se poprvé odehraje také finále ROG COOL ligy ve hrách Counter Strike: Global Offensive a League of Legends. Vítězové turnaje si rozdělí prize money v celkové výši 100 000 Kč.

„Prima COOL je v naší Prima rodině takovým školákem – druhákem, který hýří specifickým humorem, dokáže pobavit nejen mladé lidi, ale hlavně ty, kteří se cítí mladí duchem,“ říká Aleš Pýcha, marketingový ředitel FTV Prima.

V sobotu 1. dubna v 11.00 se na pražském Výstavišti v Holešovicích v Malé sportovní hale rozjede hudebně-gamingová oslava narozenin COOL DAY. Celodenní akce bude zakončena vystoupením kapel UDG, ATMO MUSIC a BLAKKWOOD za doprovodu vizuální show na největším pódiu v historii COOL DAY. Milovníky počítačových her čeká gaming zone, virtuální realita nebo Xbox. Během dne na COOL DAY proběhne finále ROG COOL ligy ve hře League of Legends, kam se probojovaly dvě nejlepší sestavy Česka a Slovenska. Týmy Majestic Lions a Inside Games MSI. Do finále druhé hry CS:GO se probojovala dle očekávání nejlepší tuzemská sestava ROG.eXtatus v čele se čtrnáctiletým hráčem Davidem "FROZEN" Čerňanským. Jejich soupeři budou nečekaně draví a mladí hráči z Gunrunners.AOC. Zápas už nyní vyvolává velké emoce, neboť týmy spolu již na začátku ligy hrály. ROG.eXtatus nezkušené soupeře převálcovali 2:0. O souboj se zajímají i zahraniční média, zápas budou moci sledovat i diváci na nejnavštěvovanějších portálech o CS:GO. Vstupné na COOL DAY je 99 Kč, dvojice mohou využít zvýhodněný balíček BFF za 169 Kč.

Fanoušci Prima COOL, kteří nevyrazí do Holešovic, mohou osmé narozeniny slavit u obrazovek, v sobotu je pro ně připraven Žlutý maraton, který potěší všechny milovníky bláznivé rodinky ze Springfieldu. V obvyklém čase 17.55 odstartují čtyři reprízy předchozích řad a ve 20.00 hod. přijde na řadu šest premiérových dílů 28. řady Simpsonových. Postavička Lízy Simpsonové se divákům poprvé představí s novým hlasem. Lízu po nedávno zesnulé Heleně Štáchové namluvila Ivanka Korolová.

Stanice Prima COOL se do rodiny FTV Prima narodila v roce 2009 jako její druhý člen. Snad aprílové datum zrození ji předurčilo k tomu, že dostala do vínku humor, nadsázku a specifický grafický outfit. Celoplošně šířená stanice již od počátku měla své diváky bavit seriály, filmy a zábavnými pořady. Vlajkovou lodí kanálu je bezesporu seriál Simpsonovi (průměrná sledovanost premiérových epizod v CS 15+ je 86 000 diváků, 2,76 %),který popisuje dobrodružství animované rodinky ze Springfieldu. Dalším oblíbeným komediálním seriálem je Teorie velkého třesku (průměrná sledovanost premiérových epizod v CS 15+ je 139 000 diváků, share 4,32 %), popisující život dvou géniů, Leonarda a Sheldona, kteří tápou v každodenním životě. V roce 2011 se na Prima COOL objevily také pořady z vlastní tvorby. Prvním kouskem byl herní pořad RE-PLAY. Další pořad pro milovníky krásných rychlých strojů – Moto cestou necestou – vznikl o dva roky později. Třetím formátem, který vznikl v roce 2014, je gamingová show Applikace. Od července roku 2011 běží na Prima COOL ve večerních hodinách jeden z nejstarších primáckých pořadů, Autosalon (průměrná sledovanost premiérových epizod v CS 15+ je 76 000 diváků, share 3,10 %), který se vyznačuje svérázným humorem redaktorů. V roce 2016 ocenil Super Brand Council značku Prima COOL jako Czech Superbrands 2016. Nejsledovanějším filmem na Prima COOL se za poslední rok stal film Asterix a Obelix: Mise Kleopatra vysílaný 24. září 2016 s počtem 327 000 diváků (share 9,31 %) v CS 15+.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.