Seriály a filmy

28. února 2017 06:00

Gabriela Gabrielová

Pojďte se nechat na chvíli zavřít do Kriminálu smrti

Poctivý akční průměr, ve kterém hlavní hvězda Dolph Lundgren překvapivě hraje vedlejší roli, ale vlastně to ani nevadí. Hlavní hrdina Matthew Reese je sympaťák, který má charisma i svaly, umí se prát a Dolph mu na smeče kvalitně nahrává. Kriminál smrti vás čeká v sobotu ve 21.50 na Primě.

Policejní důstojník Jack Stone (Matthew Reese) zinscenuje bankovní loupež s cílem dostat se do vězení, ve kterém se momentálně nachází notoricky známý ruský mafián Balam. Balam není jen obyčejný zločinecký pěšák. Je to velmi nebezpečný a mocný šéf podsvětí, který i zpoza mříží dokáže řídit síť těch nejhorších kriminálníků a vládnout tak celému městu. Policisty má omotané kolem prstu a jeho vězeňská cela je okázalou ukázkou jeho moci a bohatství. Ukrývá se kdesi v nepřehledné struktuře věznice a většině vězňů je nepřístupná. Dokonce ani dozorci si na jeho území netroufnou. Obklopen svými věrnými stoupenci a strážci Balam se ve své pevnosti cítí naprosto neporazitelný. Netuší, že Jacka přivádí osobní důvody - touha pomstít vraždu své ženy a dcery, kterou Balam kdysi spáchal. A taky, že ve věznici najde spojence (Dolph Lundgren), kterého by byla chyba podcenit.

Pár důvodů, proč si film pustit:

  • Pořád se tu něco děje - bitka střídá bitku a mají i překvapivě kvalitní choreografii
  • Nabízí určitou rozmanitost – uvidíte souboje jeden na jednoho, jeden proti přesile i velkolepý finální: všichni proti všem
  • Má rozumnou stopáž – 87 minut je ukoukatelných úplně v pohodě
  • Překvapí – vidět bývalou hvězdu akčních filmů Lungrena jako vězeňskou uklízečku s mopem může být – zvlášť pro jeho fanoušky – šokující. Naštěstí jeho postavu čeká rychlá proměna.
  • Od začátku do konce nabízí svižné tempo - čím víc se ale film ubírá k závěru, tím je bitek více a tempo svižnější
Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.