1890: Kromě zavražděných žen detektiv Marton řeší vraždu na objednávku

1890 (7) - upoutávka

Když detektiv z Pešti přijížděl do kraje zapomenutého Bohem, ještě netušil, co všechno ho čeká. Je si jistý, že za vraždou služky stojí první masový vrah z Uher. Teď má ale co do činění i s nájemnou vraždou hraběte. Další díl seriálu 1890 uvidíte v pátek ve 20.15 na Primě.

Detektiv Marton zachraňuje hraběte z dolu, kde vybuchla nastražená nálož. Podezřelý je hornický předák Arpád, ale Marton soudí, že si vraždu někdo objednal. A brzy už také začne tušit kdo...

Na zámku Betliar začíná být nesnesitelná atmosféra. Marton si záchranou hraběte ze zavaleného dolu vysloužil konečně jeho spolupráci. Hrabě prozrazuje, že zabitá služka Eržika měla jako jediná služka klíč do části zámku, kde se společně potkávali během noci. Jednoho dne ovšem nedorazila. I tyto informace pomohou detektivovi Martonovi konečně rekonstruovat celý případ. Výbuch v dole byl objednaný vrahem, který zabil i všechny ženy. Marton si je jistý, že vrah nosí kimono. V předešlých dílech strážmistr Černý zjistil, že kimono patří majordomovi Hubertovi. Tím, že by mohl být majordomus vrah, si ale ani jeden z nich zatím stoprocentně jistý není.

Lidový strážmistr a kolega detektiva Martona má strach o zdravotní stav svého nejstaršího syna. Ten trpí dětskou obrnou. A to je klíč k občasnému pití Viléma Černého, které mu manželka toleruje. Návštěva hospody pro něj tentokrát bude i pracovní.

Více uvidíte na Primě už v pátek v seriálu 1890!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.