Detektiv ze seriálu 1890 nebude řešit jedinou vraždu. V zapomenutém kraji odhaluje další a další!

1890 (2) - upoutávka

Minulý týden jste viděli premiérový díl slovenského seriálu 1890. Do zapomenutého kraje přijíždí detektiv odhalit moderními technologiemi vraždu služky. Ján Koleník v roli Martona však zjišťuje, že podivných vražd a zmizení místních žen je o dost více. Bude se tedy muset zaměřit i na další vraždy. Mezitím četníky strážmistra Černého prokleje cikánka. Je to opravdu černá magie, nebo dokonalá znalost místních bylin? To uvidíte v pátek ve 20.15 na Primě.

Detektiv Jánoš Marton pokračuje ve svém vyšetřování v zapomenutých Uhrách. Během jeho pobývání ho na zámku Betliar ubytuje místní šlechtická rodina. Ta má ale spoustu tajemství, které dokonalý detektiv pomalu ale jistě odhaluje. Kromě toho má slabost pro krásnou a drzou dceru šlechtice. Mužské touze detektiva však neunikne ani místní služka. Její modřiny na zápěstí jsou pro něj návodným důkazem, že se na zámku děje něco nekalého.

Začátky daktyloskopie

V druhé epizodě seriálu 1890 uvidíte začátky daktyloskopie, tedy moderní kriminalistické metody, kde se odebírají otisky prstů. Ty mohly už v roce 1890 snadno identifikovat vraha. Na vražedných zbraních zabijáci často nechávali otisky prstů, pokud nenosili rukavice nebo záměrně své otisky nesmyli.

PŘEČTĚTE SI ROZHOVOR SE STANISLAVEM MAJEREM

Detektiv Marton tak zaučuje "nadšeného" strážmistra Černého daktyloskopii, aby na zámku Betliar odebral otisky prstů u všech jeho obyvatel, které by následně mohl srovnat s otisky na vražedných zbraních. S jednou věcí, jež je typická pro Uhry, však detektiv z Pešti nepočítal.

Uhranutí četníci

Zatímco se Jánoš Marton pomalu ale jistě seznamuje s unikátními obyvateli kraje, kde stále ještě převládá víra v démony, mýty a čáry, podřízení strážmistra Černého mají problém s místní cikánkou. Ta krade osadníkům králíky a posílá kletby na ty, kteří jí nejdou po vůli. V kraji se tak objevují krávy dojící místo mléka krev. A ani četníci to s divokou ženou nebudou mít jednoduché.

Zachránit je bude muset nový detektiv s místním lékařem, který si na čáry umí posvítit vědecky.

Sledujte nový seriál 1890 na Primě ve 20.15 už tento pátek!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.