Ján Koleník vyletí do povětří v seriálu 1890!

1890 (6): Přežije detektiv výbuch?

Vběhl do pasti s nastraženou výbušninou! V dalším díle úspěšného seriálu 1890 se herec Ján Koleník vrhá do temného dolu. Jakmile ale vběhne dovnitř, ozve se ohlušující rána a výbuch. Šlo o jednu z nejnebezpečnějších scén seriálu a bylo potřeba zvládnout i neklidné koně.

„Samotný výbuch probíhal už bez herců. Po výbuchu nás ale nahnali do dolu na další záběr. Samozřejmě muselo být vše zkontrolované, že opravdu všechno, co mělo, vybuchlo. To je největší riziko po výbuchu,“ říká herec.

Koleník měl totiž ve scénáři napsáno, že jeho seriálová postava musí do nebezpečného dolu zachránit hraběte, na kterého někdo plánoval atentát. Dramatické chvíle při natáčení zažívala vedle herců i zvířata. Konkrétně koně, právě na jednom totiž Jano v seriálové roli jezdí. Tvůrci se báli, aby se zvíře nesplašilo.

„Riziko bylo, že koně nebyli zvyklí na natáčení. Byl problém je udržet v klidu. Čím více se dostávali do varu, tím byli divočejší,“ prozradil Ján Koleník.

Scéna se natáčela v obci Drnava za Krásnohorským Podhradím. Jde o nově upravený prostor, ještě loni byl důl téměř až po nápis při vstupu zasypaný hlínou a nánosy bláta. V dole bylo potřeba natočit výbuch, který se realizoval až napotřetí.

„Opakovat záběr vícekrát bylo kvůli tomu už riskantní. Na koni jezdím, ale tady jsem měl respekt,“ vzpomíná Jano.

Celé natáčení naštěstí dopadlo podle očekávání a nikdo se nezranil.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.