Seriál 1890: Dokonalý detektiv přijíždí vyšetřit rituální vraždu služky do zapomenutého kraje

1890 (1) - upoutávka

Drama, napětí, romantika i humor. Lidové pověry, víra v magii a nadpřirozené bytosti mísící se s příchodem převratných technických vynálezů. A vražda na Gemeru, kterou začíná originální slovenský historický seriál s kriminální zápletkou. 1890. V hlavní roli uvidíte slovenského sexsymbola Jána Koleníka. Premiéra v pátek na Primě ve 20.15.

Mladý, přesto již svými moderními vyšetřovatelskými metodami a úspěchy proslavený detektiv Jánoš Marton (Ján Koleník) z Pešti přijíždí na zámek Betliar řešit tajemnou brutální vraždu služky. Na Gemeru jej vítá místní rázný strážmistr Vilém Černý (Stanislav Majer), kterému přítomnost až příliš sebevědomého vyšetřovatele z Pešti v jeho rajónu a povinnost s ním spolupracovat není vůbec po chuti… A zdá se, že Martonův pobyt nevyhovuje ani místním, k technickým novinkám nedůvěřivým obyvatelům, kteří před vědou upřednostňují víru v magii a pověry; vyšetřovatelova přítomnost je trnem v oku i obyvatelům zámku – mocné šlechtické rodině Wisniewskych, ve které má každý své tajemství… Jak se ukazuje, vražda služky není zdaleka natolik jednoduchá, jak by si vyšetřovatelé přáli; navíc to není ani jediné zvláštní úmrtí mladé ženy v této oblasti… Marton s Černým tedy stojí před nelehkou výzvou – překonat vzájemné nesympatie a spolu pátrat po zvráceném pachateli, kterým je podle vesnických povídaček nadpřirozený „Démon“… A podle Martonovy teorie první sériový vrah v dějinách Uher.

VÍCE O SERIÁLU 1890 SE DOZVÍTE TADY

POZNEJTE ZÁSADNÍ POSTAVY SERIÁLU 1890

Démon z Tiesňavy

Vyšetřovatelům při práci asistují dva Černého podřízení – místní četníci Nahálka a Ondrík (Martin Nahálka, Milan Ondrík). Ti díky své lenosti, nebo jindy naopak přílišné horlivosti, a především nedostatečné inteligenci, pokazí, co mohou… Ale při řešení menších kriminálních případů (inspirovaných skutečnými historickými událostmi) se občas i na ně usměje štěstí. Zlo na Betliaru ale nespí, mrtvol přibývá a Marton musí udělat vše pro to, aby zabránil dalším bestiálním vraždám… Vyšetřování mu ale komplikují sympatie ke krásné šlechtičně Júlii (Danica Matušová), odměřenost její upjaté matky – hraběnky (Anikó Varga) i nevyzpytatelné chování jejího otce, extravagantního hraběte Wisniewskeho (Lukasz Kos). Podaří se Martonovi odhalit „Démona“ dřív, než si přijde i pro něj?!

JÁN KOLENÍK PROZRADIL V ROZHOVORU, JAK VYCHÁZELA SLOVENSKÁ ČÁST ŠTÁBU S ČESKOU

JSOU PŘÍBĚHY ZE SERIÁLU 1890 JEN FIKCÍ? BUDETE PŘEKVAPENI

Sledujte seriál 1890 každý pátek na Primě ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.