Bramboračka

Petr do jíšky přidává špaldovou mouku, můžeme tam samozřejmě dát ale i mouku normální, hladkou

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Petr Škuta

Prostreno! XIV (1) 16.8. pol
Bramboračka

Suroviny

5 ksbrambor
500 gKořenová zelenina
150 gMáslo
100 gšpaldová mouka
dle chutiČesnek
100 gčerstvé houby, ideálně lišky
Sůl
Pepř
Majoránka

reklama

Postup

Brambory oloupeme, zeleninu očistíme a nakrájíme na drobnější kostičky a uvaříme téměř doměkka. Na másle si uděláme zásmažku ze špaldové mouky, kterou vmícháme do polévky – dle hustoty, polévku dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Česnek si nakrájíme na plátky, lehce orestujeme na másle, lišky také orestujeme na másle, do polévky vkládáme před podáváním (s ohledem na to, kdyby někdo nesnášel houby nebo česnek).

reklama