Carpaccio

Bylo to vegetariánské carpaccio z uvařené červené řepy s parmazánovými hoblinkami.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Petr Škuta

Prostreno! XIV (1) 16.8. pred
Carpaccio

reklama

Suroviny

5 ksuvařená červená řepa
50 g na porcisměs barevných salátů
ocet balsamico
citronový olivový olej
sýr parmazán
bílá veka na tousty
tmavý chléb na tousty
drcený barevný pepř
Sůl

Postup

Uvařenou a oloupanou řepu nakrájíme na tenká kolečka, která pokládáme na směs natrhaných salátů, zakápneme citronovým olivovým olejem a balsamicovým octem, ochutíme čerstvě umletým barevným pepřem, nahoru přidáme parmazánové hoblinky. K salátku a řepě podáváme tousty z bílého a tmavého chleba, které si rychle připravíme pomocí kontaktního grilu.

reklama