Šok! V hospodě U Bety točí nealkoholické pivo!

Herci musí v sedm ráno jíst utopence. Podívejte se, jak to chodí v hospodě u Bety.
Cesty domů - Hospoda u Bety - Obrázek 3
Cesty domů - Hospoda u Bety - Obrázek 3

reklama

Dáte si desítku? Pak si v hospodě U Bety ze seriálu Cesty domů připravte pětadvacet korun. Dvanáctku tady servírují za osmadvacet, stejně stojí i espresso. Roky už sledujete Cesty domů a v hospodě U Bety na stolech stále ten stejný nápojový lístek. Možná vás někdy napadlo, kolik tak tady stojí pivo nebo kafe. Tady se dnes můžete sami přesvědčit.

 
 

Cesty domů - Hospoda u Bety - Obrázek 4
Cesty domů - Hospoda u Bety - Obrázek 4

 

 
Stejně tak jste možná přemýšleli, co jde U Bety nejčastěji na odbyt. Prozradila nám to ta nejpovolanější osoba Veronika Jeníková, představitelka Bety Kopecké.

Bety, jaké je nejoblíbenější jídlo u Vás v hospodě U Bety?


Nejoblíbenější jídlo, za kterým se do hospody vrací spousta štamgastů, je asi vyhlášený Betin guláš. Nevaří se v hospodě, ale připravují ho rekvizitáři. Někdy bych si ho s chutí dala, když cítím, jak krásně voní. Jindy, když se točí třeba od sedmi od rána a my hrajeme, že je odpoledne nebo podvečer, tak se servírují třeba utopenci. To komparzisty, kteří hrají hosty v hospodě, lituju, protože na utopence bych po ránu chuť opravdu neměla.  

 

Co nejkurióznějšího se v hospodě servírovalo?


V hospodě U Bety je běžná nabídka jídel jako v každé jiné lidové hospodě. Jen když jsme hráli, že se koná oslava, byly na jídelníčku nějaké dobroty. Ale kuriózní momentem vždy bylo, když přijela za Mirkem Etzlerem jeho dlouholetá fanynka a známá. Jednou přivezla výborné sladké rolády a podruhé ještě navíc jitrnice a jelita. A my jsme je o pauze mezi natáčením snědli. Bylo to od ní moc milé a všichni jsme si fantasticky pochutnali.


Uměla jste točit pivo, nebo jste se to musela kvůli natáčení naučit?


Točit pivo jsem trochu uměla, ale za ty tři roky, co hraju Bety, jsem se to už naučila myslím dokonale. Jen je to někdy složité, protože když se obraz zkouší a několikrát se vrací začátek scény, spadne mezitím často pivu pěna. Tak si možná někteří pivaři říkají, že jsem nemožná a neumím ani natočit pivo. Proto když točím piv víc, pomáhají mi s ním rekvizitáři a taky hlídají, aby pivo, mimochodem nealkoholické, mělo tu správnou pěnu.

 

Máte představu, kolik piv jste na plac už odnesla?


To se asi nedá spočítat.

 

reklama

reklama