Grilovaná kuřecí prsa „jalapenos“ s mexickou omáčkou, jasmínová rýže nebo nachos

Toto jídlo si Adam sám vymyslel po návštěvě mexické restaurace.

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Adam Hübsch

Grilovaná kuřecí prsa „jalapenos“ s mexickou omáčkou, jasmínová rýže nebo nachos
Grilovaná kuřecí prsa „jalapenos“ s mexickou omáčkou, jasmínová rýže nebo nachos

Suroviny

5 kskuřecí prsa
Na marinádu:
1 ksCitron
1 ksPomeranč
pálivé papričky jalapeňos
Olej
Sůl
Na omáčku:
Olej
2 ksCibule
1 plechovkabílé fazole v plechovce
1 plechovkačervené fazole v plechovce
1 plechovkakukuřice v plechovce
1,5 kelímkuZakysaná smetana
taco koření

reklama

Postup

Kuřecí prsa předem marinujeme ve směsi citronové a pomerančové šťávy a papriček jalapeňos. Poté maso ugrilujeme.

Omáčka: do rozehřáté pánve nalijeme olej, přidáme cibuli. Když je osmahnutá, dáme na pánev zbytek surovin. Orestujeme a povaříme, dokud není směs připravena k podávání.

Jídlo podáváme s jasmínovou rýži nebo je konzumujeme s hotovými lupínky nachos.

reklama