Hovězí na kmíně a pečené bramborové noky

Tento týden se dělaly noky i knedlíky několikrát, zvláštností této přílohy je, že obsahuje sýr a nevaří se, nýbrž upeče v troubě.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Lukáš Kupčík

Hovězí na kmíně a pečené bramborové noky
Hovězí na kmíně a pečené bramborové noky

reklama

Suroviny

Pepř
1 kgzadní hovězí maso
Vývar
Olej
1 ksvelká cibule
Sůl
kmín
nové koření mleté
hladká mouka na zahuštění
Na noky:
1 kgbrambory
dle potřebyhladká mouka
50 gČedar
50 gEidam
50 gSlanina
1 ksVejce
Sůl

Postup

Zadní hovězí maso nakrájíme na kostky a osmahneme na oleji s cibulí nakrájenou na kostičky. Přidáme sůl, pepř, kmín, nové koření a zalejeme vývarem. Vaříme (dusíme) aspoň dvě hodiny. Dle potřeby doléváme vývarem a nakonec omáčku zahustíme jíškou a dochutíme.

Na noky si oloupeme den předem uvařené brambory, které si nastrouháme na hrubém struhadle. Slaninu nakrájíme na kostky, sýry nastrouháme, vše smícháme v míse a uděláme si těsto. Na plech dáme pečicí papír a tvoříme stejně veliké střední noky, které pečeme v troubě na 200 C asi 25 minut.

reklama