Hráškový krém s krutony

Hostitel přidal do své polévky pro lepší chuť slaninu a kromě cibule dal do základu i pórek.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Martin Kunesch

Hráškový krém s krutony
Hráškový krém s krutony

reklama

Suroviny

300 mlzeleninový vývar
1 kscibule pokrájená nadrobno
toustový chléb
1 kspórek (pouze bílá část)
500 gmražený hrášek
200 mlMléko
200 mlSmetana
ořechMáslo
Olivový olej
čerstvě namletý pepř
50 gAnglická slanina
Sůl

Postup

Nejprve orestujte cibuli na másle i pokrájenou bílou část pórku. Přidejte hrášek, promíchejte, osolte, opepřete a zalejte zeleninovým vývarem a vše přiveďte k varu. Jakmile je hrášek měkký, sundejte polévku z ohně a přilijte mléko, smetanu a rozmixujte. Přes jemný cedník přeceďte polévku zpět do rendlíku a ještě pár minut provařte. Dle chuti dosolte a podávejte s krutony a opraženou slaninou.

reklama