České rizoto z vepřového masa a hub
Rizoto pochází sice jako pokrm z Itálie, ale pořad Česko na talíři ho ukázal v české verzi.
Doba přípravy: do 30 minut

Suroviny
1 hrst | sušené houby (předem namočené ve vodě) |
500 g | vepřové maso (ramínko) |
2 lžíce | Olej |
1 kus | pokrájená cibule |
200 g | orestovaný hrášek |
750 ml | Vývar |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Pepř |
1 dávka | nakládáné okurky a nastrouhaný sýr |
Postup
- Na oleji nechte zesklovatět cibulku, orestujte maso, aby se zatáhlo, osolte a opepřete. Přidejte předem namočené sušené houby i s vodou, v níž se máčely.
- Zalijte vývarem a chvíli vařte. Když je maso napůl měkké, přidejte propláchnutou rýži. Pokud je potřeba, přilijte ještě vývar, aby byla rýže zcela ponořená. Přiveďte k varu a vložte do trouby.
- Při 160 stupních duste zakryté asi dvacet minut. Vyndejte, prokypřete, případně promíchejte se zeleným hráškem. Podávejte s českým kvalitním nastrouhaným sýrem a nakládanými okurkami.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací